Documentatie

Als je in de infra werkt dan heb je een aantal documenten waar je niet om heen kan. Denk hierbij aan de geldigheid van persoonlijke documenten en vergunningen, mandagenregisters, inkooporders, productielijsten en de facturatie. Al deze documenten lopen synchroon met de projecten, waardoor je op systematische wijze te werk gaat.

Geldigheid van persoonlijke documenten

Iedere gebruiker kan in Emeq zijn/haar persoonlijke documenten opslaan. Denk hierbij aan;

  1. Rijbewijs
  2. Uittreksel Kamer van Koophandel
  3. Apk van je voertuig
  4. VCA-diploma of andere vergunningen etc.


Tijdens het uploaden kan je aangeven of er ook sprake is van een geldigheidsdatum. Zodra je de datum ervan hebt ingesteld dan krijg je tijdig een melding en notificatie waardoor je de geldigheid nooit kunt mislopen.

(Self billing) facturen & offertes

Meeste aannemers worden wekelijks uitbetaald. Met Emeq kun je een planning maken voor een project. Aan het einde van de dag/week kunnen de aannemers hun uren indienen via Emeq. Het urenoverzicht kun je vervolgens gebruiken voor self-billing factuur op te stellen. Hier maak je als het ware een “creditfactuur” voor jezelf. Heb je behoefte om losse facturen of offertes te sturen naar je klanten? Dan is dit uiteraard ook mogelijk met Emeq.

Inkooporder

In sommige gevallen krijgt de aannemer een handelsdocument(=inkooporder) en een eerste officiële aanbieding over de geleverde producten of diensten die door de admin wordt verstuurd. In deze inkooporder wordt een vermelding gemaakt van soorten, hoeveelheden en overeengekomen prijzen voor producten of diensten. Werk jij ook met inkooporders? Dan hoef je je hier helemaal geen zorgen over te maken. Met Emeq kun je gemakkelijk een inkooporder opzetten en gemakkelijk versturen!

Mandagenregister

De aannemers dienen wekelijks urenoverzicht oftewel mandagenregister in te leveren bij de opdrachtgevers. Dit is een document waarin alle namen van de werknemers/zelfstandigen staan met 

  • Geboortedatum
  • Registratienummer en 
  • Het aantal gewerkte uren per week. 

Zodra je een project hebt afgerond dan kun je aan de hand van de gewerkte uren (afkomstig uit het urenregistratiesysteem) gemakkelijk en zeer simpel een mandagenregister genereren. Deze documenten kunnen tot slot als bijlage verstuurd worden samen met de productielijsten.

Productielijsten

Heb je een project afgerond? Dan is het tijd om een overzicht te sturen met de geleverde diensten/producten waarin de opdrachtgever kan zien hoeveel de gemaakte kosten zijn en hoeveel de aannemer dient te worden uitbetaald. Deze documentatie is de productielijst. Bij goedkeuring van deze productielijst kun je de productielijst dankzij Emeq ook gemakkelijk converteren in een factuur.

Persoonlijke documenten

Persoonlijke documenten zijn voornamelijk rijbewijzen, uittreksels, diploma’s, vergunningen of andere bevoegdheden om zorgeloos je werkzaamheden te kunnen uitvoeren voor in de bouw of infra. Al deze documenten kunnen als bijlage worden toegevoegd in het account. Het systeem voert daarna automatisch een controle uit naar de geldigheid van de geüploade documenten.

Bel me terug

Wilt u liever gelijk met ons in contact komen? Laat een verzoek achter en wij bellen u binnen no-time terug!